Voor mijn werk loop en sta ik veel. Ik werk namelijk bij een grootwarenhuis en ben hier bijna elke dag aanwezig. Ik ben verkoper op verschillende mannenafdelingen. Het leukste vind ik de schoenen afdeling. Hier krijg ik namelijk veel vrijheid om zelf de opstelling van de schoenenhoek in te richten. Hierdoor kan ik aanbiedingen op slimme plekken zetten en ook veel pasruimte creëren door ruimte naast de bankjes vrij te houden. Ook vind ik het leuk om klanten die opzoek zijn naar nieuwe schoenen van advies te voorzien. De perfecte schoenen vinden is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan. Vaak begin ik met te vragen waar de schoen voornamelijk voor wordt gebruikt. Er zit namelijk veel verschil tussen schoenen voor onder een pak of schoenen waar een tocht op gewandeld moet kunnen worden. 

Veel keuze

Nadat ik ongeveer een idee heb naar wat voor schoenen iemand opzoek is vraag ik of ze al weten wat voor type schoen ze mooi vinden. De meeste klanten hebben al wel een idee wat voor schoen ze willen aanschaffen. Dat maakt de zoektocht een stuk makkelijker. Als de klant geen idee heeft kan het wel eens een lange dag worden met veel keuzes. Er zijn namelijk heel veel verschillende heren schoenen tegenwoordig. Dit hoeft niet alleen maar hoofdpijn te bezorgen met al die keuzestress. Dit betekent juist dat er voor iedere klant wel een perfecte schoen tussen zit. Mijn doel is om deze mensen te helpen om het goede paar schoenen te vinden waar ze naar op zoek waren. 

De beste keuze

Veel mannenschoenen zijn donker van kleur, bijvoorbeeld zwart, bruin of grijs. De meeste mannen zijn hier ook naar opzoek. Maar hierdoor is het wel lastig om verschil te zien of om te kiezen welke mooier is. Daarentegen kom ik ook wel eens klanten tegen die tegen mij zeggen dat de kleur ze helemaal niks uitmaakt. Zij vinden het belangrijk dat de schoen lekker loopt en veel steun geeft. Dit kan ik ook heel erg goed begrijpen. Omdat ik zelf in een warenhuis werk en dus veel moet lopen en staan vind ik het ook heel erg belangrijk om schoenen met veel steun te hebben. Maar omdat ik er ook representatief uit wil zien en iets wil uitstralen als verkoper, heb ik voor mijzelf de perfecte combinatie tussen stevige en mooie schoenen gevonden. Ik ben hier zo tevreden mee dat ik ook zeker wil weten dat ik al mijn klanten met zo een geslaagd gevoel naar huis wil laten gaan.